Forensische Zorg berichten FZ 811 en FZ 812 versie 2.0 nu in Careweb

Met ingang van 1 januari 2021 is voor de Forensische DBC’s een nieuwe versie van kracht geworden voor de berichtenstandaard FZ 811 en FZ 812: versie 2.0. Deze is per direct binnen Careweb geïmplementeerd, zodat we voorop blijven lopen in registratie, validatie en declaratie van de Forensische DBBC’s. Daarnaast is het declareren van Forensische Extramurale Zorg niet DBC uiteraard ook mogelijk binnen Careweb.

Historie

Vanaf 1 januari 2020 vraagt de Dienst justitiële inrichtingen omzetverantwoording aangaande DBBC’s en Forensische Zorg niet DBC zorgaanbieders. De verantwoording Forensische Zorg verloopt via de berichtenstandaard van VeCoZo

  • FZ 811 voor verantwoording Forensische Zorg
  • FZ 812 retourinformatie verantwoording Forensische Zorg

Met de update naar versie 2.0 is het mogelijk om de verantwoording automatisch naar VeCoZo te verzenden voor DBBC en voor FZ (niet DBBC). FZ 811 en FZ 812 versie 2.0 is vanaf nu de standaard voor het automatisch exporteren van FZ 811 rapportages uit Careweb aan VeCoZo. Daarnaast blijft Careweb klanten de mogelijkheid bieden gebruik te maken van versie 1.0.

Met de implementatie van FZ 811 versie 2.0 beperkt Careweb andermaal de administratieve last voor de instelling. Voor de hulpverleners is overigens niets veranderd in de registratie omgeving van de agenda. De spelregels die gelden voor de interpretatie van betreffende agenda-registraties worden binnen Careweb zoveel mogelijk buiten het zicht van de hulpverleners ingebouwd. Voor de backoffice zijn de relevante aanpassingen beschreven in een handleiding.

Biedt uw instelling Forensische Zorg en wilt u meer weten over mogelijkheden met Careweb voor uw instelling? Neem dan contact met ons op.