Jij wil toch ook niet afhankelijk zijn van je ECD? Zó doet je dat!

Jij wil toch ook niet afhankelijk zijn van je ECD? Zó doet je dat!

Je wil heel graag met mensen samenwerken, sterker nog dat vind je misschien wel één van de leukste onderdelen van je baan. Tegelijkertijd wil je niet afhankelijk zijn van slechts een handjevol medewerkers die je ECD tot in detail goed kennen. Want wat gebeurt er als zij de organisatie verlaten? Bijvoorbeeld omdat ze een andere baan vinden, met pensioen gaan, langdurig ziek zijn of juist een aantal maanden op wereldreis? Hoe haal je kennis uit hoofden en stop je dit in een helder proces?

Kies voor intuïtief

Het begint in elk geval met kiezen voor een intuïtief systeem dat zonder al te veel uitleg en door inzet van heldere koppelingen eenvoudig te gebruiken is en het meeste van je werk uit handen neemt. Zo is het algemeen bekend dat jonge mensen geen handleidingen meer lezen, zij beginnen intuïtief met in gebruik nemen van een nieuwe applicatie of ander programma. In de regel is dat geen probleem, en dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de jonge geest nog zo snel leert. Programma’s veranderen en duimendikke handleidingen zijn simpelweg niet meer van deze tijd. Developers, ook die van ons, spelen op deze hedendaagse behoefte in door software zo intuïtief mogelijk te ontwerpen zodat de gebruikerservaring vanaf de allereerste minuut optimaal is. Het is precies de manier waarop we bij Careweb met het ontwerpen van ons EPD en ZMS (Zorg Management Systeem) omgaan. Omdat het systeem gemakkelijk en intuïtief te gebruiken is, en afgestemd op het proces dat je binnen jouw organisatie hanteert, word je minder afhankelijk van hen die tot in detail op de hoogte zijn. Ons online helpcentrum dat altijd beschikbaar is en onze deskundige helpdesk doen de rest, maar die heb je als het goed is niet nodig.

Altijd op de hoogte

Tenslotte geeft ons systeem nog een andere vorm van grip, namelijk die op financiën. Want alle gegevens die je invoert zijn beschikbaar in overzichtelijke rapportages. Dat betekent dat je op elk moment, op elke locatie op de hoogte bent van de stand van zaken op financieel vlak. Prettig in een tijd waarin kosten flink gestegen zijn en het voor veel praktijken ook in dat opzicht uitdagende tijden zijn.

Wil je meer weten?

We vertellen je er graag meer over.