Nieuwsbericht ISAE 3402 type 2 certificering

Met trots kunnen wij u meedelen dat Careweb de ISAE 3402 type II verklaring over 2021 heeft ontvangen! Een prachtige jaarlijkse mijlpaal voor Careweb, nu voor het negende jaar op rij.

 
Het ISAE3402 rapport biedt inzicht in de risico´s van het uitbesteden aan Careweb van diensten en toont aan welke beheersingsmaatregelen zijn geïmplementeerd. Het gaat dan onder meer over de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening, de wet- en regelgeving en de  betrouwbaarheid en veiligheid van data. Een type II rapportage bevestigt naast het bestaan van risicomanagement en interne beheersingsmaatregelen ook de effectieve werking daarvan gedurende een bepaalde periode.

Centrale audit volstaat

Omdat Careweb als multitenant applicatie is opgebouwd, volstaat één centrale audit; al onze klanten maken zonder dat zij het merken gebruik van een centraal Declaratie-mechanisme in de kern van Careweb, wat onder water met alle gebruikers wordt gedeeld. Op basis van de audit heeft de accountant ons voor de negende maal op rij een ISAE 3402 ‘goedkeurende verklaring type II’ afgegeven. Hiermee heeft Careweb een unieke positie voor zorgmanagement systemen binnen de GGZ.

Meerwaarde type II verklaring

De type II verklaring onderscheidt zich van de type I verklaring, in de zin dat Careweb niet alleen heeft aangetoond dat de declaraties over 2021 kloppen, maar tevens dat de processen binnen Careweb op orde zijn om ook voor de toekomst te verwachten dat de declaratie-mechanismen conform wet- en regelgeving zullen functioneren. Daarmee wordt een voorschot genomen op de verwachtingen over correctheid van declaraties in 2022: een geruststelling voor Careweb gebruikers.

De risico’s die accountants op basis van de beleidsregels, regeling en nadere regels omtrent registratie en -facturering van S- GGZ, GBGGZ en FZ DBC’s dienen te controleren, worden met het ISAE 3402 rapport voor circa 95 procent afgedekt.

Besparing

Het grondig uitvoeren van de audit kost een kleine organisatie al gauw enkele dagen en voor een grote organisatie kan dit behoorlijk oplopen. Hiermee gaan logischerwijs zowel accountantskosten gemoeid als een tijdsinvestering van de financiële medewerkers van de instelling zelf. Instellingen die gebruik kunnen maken van de centrale ISAE 3402 verklaring van Careweb voor de GGZ-declaraties, boeken hierdoor een flinke besparing.