Nieuwsbericht ISAE 3402 type 2 certificering

Met trots informeren wij u dat Careweb wederom de ISAE 3402 type 2 verklaring heeft ontvangen voor de correctheid van facturen over 2020 voor Gespecialiseerde GGZ (S-GGZ), de basis GGZ (GBGGZ) en de Forensische DBC’s. De audit is centraal uitgevoerd door de onafhankelijke accountants van Adbeco.

Centrale audit volstaat

Omdat Careweb als multitenant applicatie is opgebouwd, volstaat één centrale audit; al onze klanten maken zonder dat zij het merken gebruik van een centraal Declaratie-mechanisme in de kern van Careweb, wat onder water met alle gebruikers wordt gedeeld.

‘Andere applicaties hebben per instelling een implementatie van deze mechanismen, waardoor iedere instelling die niet met Careweb werkt, separaat ge-audit moet worden voor correctheid van de declaraties’, aldus Marcel Heiwegen, account manager Careweb.
‘Op basis van de audit heeft de accountant ons voor de achtste maal op rij een ISAE 3402 ‘goedkeurende verklaring type II’ afgegeven. Hiermee heeft Careweb een unieke positie voor zorgmanagement systemen binnen de GGZ.

Meerwaarde type II verklaring

De type II verklaring onderscheidt zich van de type I verklaring, in de zin dat Careweb niet alleen heeft aangetoond dat de declaraties over 2020 kloppen, maar tevens dat de processen binnen Careweb op orde zijn om ook voor de toekomst te verwachten dat de declaratie-mechanismen conform wet- en regelgeving zullen functioneren. Daarmee wordt een voorschot genomen op de verwachtingen over correctheid van declaraties in 2021: een geruststelling voor Careweb gebruikers.

De risico’s die accountants op basis van de beleidsregels, regeling en nadere regels omtrent registratie en -facturering van S- GGZ, GBGGZ en FZ DBC’s dienen te controleren, worden met het ISAE 3402 rapport voor circa 95 procent afgedekt.

Besparing

Het grondig uitvoeren van de audit kost een kleine organisatie al gauw enkele dagen en voor een grote organisatie kan dit behoorlijk oplopen. Hiermee gaan logischerwijs zowel accountantskosten gemoeid als een tijdsinvestering van de financiële medewerkers van de instelling zelf. Instellingen die gebruik kunnen maken van de centrale ISAE 3402 verklaring van Careweb voor de GGZ-declaraties, boeken hierdoor een flinke besparing.