Ook heel voordelig over de ISAE 3402 type 2 verklaring beschikken? Zó doe je dat

De algemene ISAE 3402-verklaring is, zoals waarschijnlijk wel bekend, de internationale standaard die door nationale beroepsorganisaties, zoals de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) en Nederlandse Organisatie Register EDP-auditors (NOREA), is opgenomen in hun standaarden. Voor aangesloten Register accountants (RA) en Register EDP-auditors (RE) geldt dat zij als gevolg van hun deelname aan deze beroepsorganisaties deze verklaring af mogen geven.

Over de ISAE 3402 type 2 verklaring

Wat specifiek de ISAE 3402 type 2 verklaring is? Deze verklaring is met name voor accountants en financiële instellingen zeer waardevol. Als klant kun je aan hen aantonen dat de uitbestede processen die van invloed zijn op de jaarrekening, worden beheerst. Het helpt de accountant bij het doen van de jaarrekeningcontrole.

Van dure aanschaf naar zeer voordelige optie, via Careweb

Wat waarschijnlijk ook bekend is, is dat deze verklaring nogal prijzig is. Deze kan een klant tot wel € 15.000 kosten. Omdat we merkten dat slechts een klein aantal van onze klanten op de hoogte is van het feit dat wij vanuit Careweb ook over deze verklaring beschikken, lijkt het ons goed dit voordeel voor onze klanten nogmaals onder de aandacht te brengen.

We kunnen deze verklaring namelijk leveren tegen een fractie van het bedrag dat we hierboven noemden. De kosten voor de uitvoering van een ISAE 3402 onderzoek zijn daarbij afhankelijk van de omvang van de rapportage, de hoeveelheid te toetsen normen en de beheersingsmaatregelen die te toetsen zijn. Uiteraard speelt ook de gevraagde ondersteuning in het project een belangrijke rol. Maar, hoe uitgebreid het antwoord op bovenstaande vragen ook is, de kosten komen zeker niet in de buurt van bovengenoemde duizenden euro’s.

Neem contact op

Wil je precies weten hoe dit zit of even vrijblijvend overleggen? Neem dan contact met ons op. We leggen je graag uit hoe je tegen een zeer voordelig tarief toch, via Careweb, kunt beschikken over deze belangrijke verklaring voor accountants en andere financiële professionals. We kijken uit naar je bericht zodat je een en ander uit kunnen leggen en voorrekenen. In een korte tijd kunnen we je precies uiteenzetten wat de kosten zijn voor jouw specifieke situatie.