Ervaringen van klanten

“Careweb maakt het mogelijk mijn tijd te besteden aan de dingen waar ik goed in ben!”

Chris Sleegers, Praktijk Schoudieck

De afgelopen jaren heb ik in verschillende instellingen met in totaal acht verschillende elektronische patiëntendossiers gewerkt. En nu gebruik ik al acht jaar Careweb. Voor mij springt Careweb eruit door de helderheid van opzet, de kwaliteit en stabiliteit van het programma.

De ondersteuning van de helpdesk is uitstekend, niet alleen door hun expertise, maar ook door hun bijzondere klantvriendelijkheid. En wat heel plezierig is: de medewerkers van de helpdesk hebben veel geduld met mensen voor wie het omgaan met een EPD niet heel eenvoudig is.

 


“Alle data die Careweb in gaat, komt er ook weer gemakkelijk uit waardoor we in controle zijn van onze gegevens”

Bas Werkhoven, Polypartners te Landsmeer

PolyPartners werkt al jaren met Careweb. Het EPD stelt ons in staat om een veelvoud aan financieringsvormen naadloos te declareren bij verzekeraars, zorgkantoren, gemeenten, justitie en overige financiers van de zorg. Alle data die Careweb in gaat, komt er ook weer gemakkelijk uit waardoor we in controle zijn van onze gegevens.

“Een systeem wat op een eenvoudige manier de uren van onze cliënten schrijft en declareert”

Samantha, Praktijk Mees te Leiderdorp

Praktijk Mees is een laagdrempelige basis GGZ praktijk, waar ouders en kinderen terecht kunnen voor een passende oplossing of behandeling, afhankelijk van de uitkomst van de diagnostiek. De praktijk bestaat uit vier deskundigen. We hebben elk onze eigen expertise, maar delen de passie voor het werken met kinderen en jongeren. Praktijk Mees stelt op basis van de onderzoeksresultaten een concreet (behandel)advies met praktische aanbevelingen voor. Met jouw of jullie toestemming zoeken wij een goede samenwerking met de school en eventuele betrokken behandelaars. Al lange tijd werken wij met het electronisch cliëntendossier van Careweb. Een systeem wat op een eenvoudige manier de uren van onze cliënten schrijft en declareert. Careweb biedt heel veel mogelijkheden. Onlangs heb ik een goede en duidelijke training mogen volgen over het berichtenverkeer met de gemeente, het aanmaken van lijsten waarin te zien valt hoeveel uur en op welk traject geschreven is. Over factuurlijsten en nog veel meer zaken die te maken hebben met declaratie en facturatie. In deze training, afgestemd op onze vragen en wensen, heb ik geleerd efficiënter gebruik te maken van Careweb waardoor de administratie van onze praktijk nog makkelijker is geworden. Kortom: het electronisch cliëntendossier van Careweb levert mij efficiëntie op in het registreren, en declareren van geleverde zorg aan mijn cliënten.

“Het is een makkelijk uitvoerbaar en hanteerbaar systeem”

Clara, Sandplay Praktijk Utrecht

Sandplay Praktijk Utrecht is een psychologenpraktijk voor behandeling en begeleiding van kinderen en ouders. In de praktijk kunnen kinderen en jongeren en jongvolwassenen terecht voor therapie en begeleiding met verschillende methodes.

Sandplaytherapie, een individuele non-verbale therapie, is een van de mogelijkheden.

Clara Waardenburg is GZ Psycholoog en Orthopedagoog en gebruikt Careweb voor haar vrijgevestigde SandPlay praktijk in Utrecht sinds 2012, daarvoor heeft ze al eerder met Careweb gewerkt bij andere werkgevers. 

Bij eerdere werkgevers moest er alleen geregistreerd worden in de agenda en in de dossiernotities. Nu zij als vrijgevestigde werkt moet ze ook geloven aan de declaraties en andere noodzakelijke administratie.

Clara Waardenburg legt uit: “Declareren is niet mijn dagelijkse werk, daarom ben ik dit vak niet gaan doen, je bent er voor de kinderen en je cliënten”. De behandelaars moeten met het systeem uit de voeten kunnen, het moet makkelijk, duidelijk en zinvol zijn anders wordt het niet gebruikt. Clara voegt hieraan toe: “Ik gebruik het ook voor het overzicht, je kan er dag en nacht en in het weekend bij dus dit helpt enorm bij het voorbereiden”. 

Als Clara de dossier notities invult dan kan ze haar gesprekken met ouders aan de hand daarvan voeren, kan ze terugkijken op wat er is besproken en wat de doelen zijn. Het is voor haar een makkelijk uitvoerbaar en hanteerbaar systeem. “Neem nou de halfjaarrapportage voor het CBS, met een nieuwe cliënt ben ik er misschien een halve minuut mee bezig, maar vervolgens haal ik alle gegevens er met 4 drukken op de knop uit. Dit scheelt een hele hoop tijd”. Alles bij elkaar scheelt het haar een uur of twee per week. Hoe meer je in het systeem werkt en bijhoudt, hoe beter het systeem daarin mee gaat. Daarnaast is het fijn dat je bij Careweb precies weet waarvoor je betaalt, zeker voor vrijgevestigde is dit overzicht heel prettig.

Ook werkt het systeem volgens Clara erg voor de hand liggend en er is heel veel mogelijk. Je hebt niet veel training en uitleg nodig buiten de basistrainingen. “Ik vind het leuk als ik snap hoe het in elkaar zit en als ik dan uitgepuzzeld heb waarom iets niet werkt, dan kijk ik via het helpcentrum nog even en dan denk ik ‘oh ja, ik heb sinds januari geen nieuwe parameter ingesteld’ en dan kan ik weer helemaal blij worden als het allemaal werkt.”

 


“Careweb is van meer waarde gebleken dan we aanvankelijk durfden hopen”

Anoniem

In ons oude ECD liepen we op zeker moment tegen de beperking aan dat we veel handmatig werk moesten verzetten om tot goede managementinformatie te komen. Het verzamelen van gegevens over meerdere lokaties, de match tussen bestede tijd van medewerkers en daadwerkelijk geleverde zorg en uiteindelijk een goede rendementsbepaling per lokatie bleek met ons vorige systeem niet haalbaar.

We hebben dit gedurende een zekere periode met work-arounds en extra overhead kunnen oplossen. Maar op zeker moment besef je dat er teveel handmatig werk verzet wordt, wat bovendien leidt tot fouten, die weer veel vervolgwerk opleveren. Als zorginstelling hebben we onze handen vol aan alle financieringswijzigingen en contracteringen, dan wil je geen zorgen hebben over de kwaliteit van je managementinformatie: je moet weten waar je staat en je moet in staat zijn om op basis van juiste gegevens te besluiten voor welke contracten je kunt gaan.

Toen op zeker moment duidelijk was dat de door transitie naar de gemeenten een groot aantal nieuwe contractpartners te maken zouden krijgen en welke een aantal aanpassingen in ons bestaande systeem zouden betekenen, hebben we besloten direct een vergelijking te maken met enkele nieuwe EPD’s. Van collega’s hadden we begrepen dat Careweb hen goed beviel, reden voor ons om contact te zoeken. Uiteindelijk heeft het nog meer dan een jaar geduurd voordat de kogel door de kerk was, maar begin dit jaar zijn we in Careweb begonnen. En al na een paar maanden kunnen we zeggen: Careweb is van meer waarde gebleken dan wij aanvankelijk durfden te hopen!

 


“Spoor1 koppelt kwaliteitshandboek aan EPD”

Gerard van Valkenburg, Medeoprichter en eigenaar van Spoor1

Stichting Spoor 1 is een relatief kleine instelling die werkzaam is in de ambulante GGZ en behandeling aanbiedt in zowel de basis GGZ als specialistische GGZ. Spoor1 is er voor iedereen die tijdelijk is vastgelopen, of dreigt vast te lopen door geestelijke-, sociale- of maatschappelijke problemen. 

Wat Spoor 1 anders maakt ligt in het gegeven dat ze behandeling combineren met dienstverlening om de cliënt heen. Wanneer mensen psychische klachten hebben heeft dit vaak invloed op het functioneren. Gerard van Valkenburg: ”Wij werken niet uitsluitend klachtgericht maar richten ons gelijktijdig op het oplossen van sociaal maatschappelijke problemen die zijn ontstaan.” 

Ze werken met een team van 17 enthousiaste medewerkers bestaande uit psychiaters, psychologen, verpleegkundigen (SPV-en), een beeldend therapeut, maatschappelijk werkenden en een bewindvoerder.

Sinds maart 2012 maken ze gebruik van EPD van Careweb. Wat ze bijzonder aanspreekt is dat Careweb de manier waarop zij zorg willen verlenen goed ondersteund. Hetzelfde geldt voor Novire, het bedrijf wat hen faciliteert met een goed digitaal kwaliteitshandboek dat kaders biedt om voortdurend hun zorg te vernieuwen en te verbeteren.

Beide systemen, het kwaliteitshandboek en het EPD, werkten los van elkaar. Er moest apart worden ingelogd. Dit maakte vooral het gebruik van het kwaliteitshandboek hoogdrempelig, waardoor medewerkers er niet snel mee aan de slag gingen. Bij Spoor1 ontstond het idee om de mogelijkheid te onderzoeken om te twee systemen met elkaar te laten koppelen. Gerard van Valkenburg zegt: ”Hoe mooi is het wanneer je bezig bent met je verslaglegging voor een cliënt, door middel van een paar keer doorklikken, je de nodige richtlijnen, protocollen en formulieren kunt vinden en gebruiken. Dit alles bespaart tijd, bevordert efficiëntie en kwaliteit.”

“De samenwerking rond de koppeling van het EPD aan het kwaliteitshandboek is bijzonder goed verlopen. Vanaf het moment van de koppeling werkt het perfect en is er geen enkele storing opgetreden. Wij zijn heel blij met een gebruiksvriendelijk en uiterst betrouwbaar systeem.”

 


“De Careweb applicatie ervaar ik als zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te leren”

Tevreden psychotherapeut

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg (Transparant te Leiden) waarvoor ik als vrijgevestigd psychotherapeut werk, maakt al jaren tot ieders tevredenheid gebruik van Careweb voor registratie, validatie en aanlevering van DBC’s. De Careweb applicatie ervaar ik als zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te leren. De medewerkers van Careweb zijn klantgericht en nemen feedback mee om hun software systeem telkens te verbeteren. Het systeem is daardoor duidelijk en overzichtelijk en daarmee heb ik maar zelden behoefte aan ondersteuning van de helpdesk. Recent heb ik daarom besloten om ook voor mijn prive-praktijk Careweb te kiezen. Kortom: ik kan het iedereen aanbevelen, zowel instellingen als zelfstandig gevestigde collega’s!

 


“Careweb biedt alles wat een goed DBCGGZ systeem nodig heeft.”

N Scheepers, psychiater