Zet jij software al als tijdbesparende hulp in?

Zet jij software al als tijdbesparende hulp in?

Meer betrokkenheid en eigen regie van de cliënt, wachttijden reductie en het verbeteren van (digitale)informatie-uitwisseling: het zijn zomaar wat thema’s die een belangrijke rol spelen in de wereld van de zorg en waarbij je ECD een goed hulpmiddel kan zijn. Maar hoe pak je dat dan aan? In onze reeks verschijnen blogs rondom, onder meer, dit thema.

Weet jij bijvoorbeeld hoe software je kan helpen om de beste zorg te verlenen aan je cliënten? Dat begint met kiezen voor een Zorg Management Systeem ofwel ECD dat gebruiksvriendelijk is en je helpt bij het realiseren van je zorgdoelstellingen. Want een systeem dat jou daarbij helpt, zorgt ervoor dat jij op de juiste manier je zorg kan verlenen aan je cliënten. En dat is uiteindelijk waar je hulpverlener voor bent geworden.

Werk jij al webgebaseerd?

Het tweede waar je op wilt letten is dat je vanuit een 100% web gebaseerd elektronisch patiëntendossier kunt werken. Dit betekent dat je vanuit elke gewenste locatie je administratie snel en vakkundig op orde kunt brengen. Wanneer je bijvoorbeeld een huisbezoek hebt gehad kun je daar, of waar je maar wil, direct je verslag of notities schrijven. Het past helemaal bij de tijd van nu waarin we anytime, anyplace, anywhere willen werken.

Hoe efficiënt beheer jij je agenda?

Denk ook eens na over je agendabeheer: gebeurt het registreren op dit moment al in een geïntegreerde agenda waardoor er directe vastlegging in een overzichtelijk dossier mogelijk is? Of ben je nog aan de slag met losse applicaties en agenda’s waarin je vaak dezelfde gegevens invoert? Ook het achteraf registreren is niet meer nodig als je met een geïntegreerde agenda werkt. Daardoor loop je niet achter in de betalingen en je dossiervoering.

Administreren noodzakelijk: maar wel zo snel mogelijk alsjeblieft

Dat administreren en registreren in de wereld van de zorg noodzakelijk is weten we allemaal, daar kom je niet onderuit en we hebben er al eerder over geschreven dat dát op zich het probleem niet is. Maar je kunt er voor kiezen om extra tijd voor zorg vrij te maken. Dit doe je door te kiezen voor een systeem waarin de registratie van wat je doet, er automatisch toe leidt dat onder meer ZPM-declaratie, en NZA-rapportages en verantwoordinggegevens worden gevuld. En je daarnaast de informatie levert om  je te helpen je zorgvisie en beleid te kunnen realiseren. Een ECD/EPD-leverancier die op dat niveau met je meedenkt en je daarin kan ondersteunen is een must.

Neem contact op

Wil je meer over dit onderwerp weten of even vrijblijvend overleggen? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren je graag over hoe je meer tijd vrij maakt voor zorg.