Waarom een goed ECD onmisbaar is voor vooruitstrevende organisaties?

Als succesvolle organisatie wil je optimaal gebruikmaken van je ECD en gegevens uitwisselen met je cliënten. Mede daarom nemen wij vanuit Careweb graag deel aan VG Digitaal dat staat voor VrijGevestigde Digitaal. Maar eerst even naar de basis, want wat is dat ook alweer precies VGDigitaal?

Dit initiatief is opgericht om vrijgevestigde GGZ-professionals (denk dan aan psychologen, psychotherapeuten en psychiaters) te ondersteunen om optimaal gebruik te maken van het ECD en om digitaal gegevens uit te wisselen met cliënten en patiënten. VG Digitaal is opgericht in opdracht van én in nauw overleg met de brancheorganisaties LVVP, NIP en NVvP. VG Digitaal is een opvolging van VG VIPP en helpt vrijgevestigden onder meer om een subsidie aan te kunnen aanvragen welke vervolgens besteed kan worden bij hun ECD-leverancier. Je kunt maar bij een paar (5) ECD´s gebruik maken van de VG vipp subsidie. Careweb is daar 1 van.

Over het belang van een kwalitatief ECD

Een goed ECD is onmisbaar voor organisaties omdat dit digitaal een compleet dossieroverzicht en structuur biedt. Uiteindelijk moet het er in resulteren dat patiënten en cliënten zoveel mogelijk tijd en aandacht krijgen van hun zorgverleners. Want ook zij willen bezig zijn met deze cliënten en niet met hun administratie. Daarom is het belangrijk dat het ECD zo gemakkelijk mogelijk werkt. In de praktijk horen we van zorgverleners terug dat het nog regelmatig voorkomt dat het spreekwoordelijke ‘systeem’ die tijd in de weg staat. Careweb doet hier graag iets aan. Wij zijn thuis in de zorg en helpen de zorgverlener door administratieve rompslomp uit handen te nemen.

Sinds 2003 zorgt Careweb ervoor dat hulpverleners zo min mogelijk tijd besteden aan administratieve taken. Careweb stelt altijd drie belangrijke principes voorop:

De hulpverlener staat centraal.

Transparantie voor management.

De hulpverlener registreert alleen de feiten.

Wat kan een goed ECD dan betekenen?

Feitelijk is een ECD een onmisbare tool die je helpt om als zorgverlener goed je werk te kunnen doen. Niet alleen houd je er je zorgadministratie van A tot Z in bij, ook werkt het digitale karakter ervan vele malen sneller en overzichtelijker dan de Word-documenten in je pc. Je vindt er alle gegevens van de cliënt zoals informatie en de medicijnen in terug. Bovendien is het tijdbesparend, wat een voordeel voor de zorgvrager en professional is. Want, zoals gezegd resteert er meer tijd en aandacht voor de zorgvrager.

Neem contact op

Wil je er meer over weten of even vrijblijvend overleggen? Bijvoorbeeld over hoe je vanaf morgen tijd bespaart? Of over hoe je omgaat met privacy? Of over hoe je het systeem zo snel mogelijk geïntegreerd krijgt binnen je bestaande processen? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.