Mijlpaal: Careweb bestaat 20 jaar!

Opgericht in 2003 was Careweb al direct vooruitstrevend. Het eerste ECD in wording kwam op de markt. Een nieuw soort applicatie voor registratie en declaratie. Die was er nog niet. Na jaren van ontwikkelen was Careweb geboren!

Careweb kwam onder hoge druk tot stand. Het was net na 2000 toen er grote veranderingen in de zorg gaande waren. Veel zorginstellingen kenden toen budget-financiering. Een instelling kreeg een vooraf bepaald bedrag en er werden afspraken gemaakt over welke zorg daarvoor geleverd zou gaan worden. Deze zorg werd beschreven in soms metersdikke documenten over wat wanneer aan wie en hoeveel geleverd zou worden.

Begin 2000 werd het boter-bij-de-vis principe ingevoerd. Eerst aantoonbaar zorg verlenen, daarna pas betaald worden. Veel instellingen kregen voorschotten, die later alsnog verantwoord moesten worden. In die periode begon het ministerie ook met het vragen van de grote rapportages als Ladis en Zorgis. Een van deze rapportages was de trigger voor Centrum Maliebaan om een nieuw systeem te ontwikkelen. Centrum Maliebaan stemde ermee in een systeem te ontwikkelen waarin alle relevante informatie, op een voor de hulpverleners gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier, werd vastgelegd en de rapportage achteraf bepaald zouden worden. De gedachte was dat er nooit meer gerapporteerd kon worden dan er daadwerkelijk gebeurde.

Een organisatie verandert snel en fundamenteel. Maar de relatie tussen de organisatie en haar klanten is vaak stabiel. Om de organisatie onder alle veranderingen te blijven ondersteunen is focus op die relatie belangrijk. In principe alleen om feiten vast te leggen. Feiten veranderen niet meer, en kunnen gebruikt worden voor verschillende rapportages. De focus ligt altijd op wat iemand feitelijk doet, van hoe laat tot hoe laat en wie daarbij betrokken zijn. Deze informatie kan op vele manieren geïnterpreteerd worden. Als agenda, in het dossier en voor de financiële verrekening. De toegang tot cliëntdata is onderdeel van de feitelijke gegevens. Deze wordt afgeleid van de betrokkenheid bij een behandeling.

Tegenwoordig heeft Careweb rond de 6.000 gebruikers en beheert daarmee de gegevens van miljoenen cliënten. Het totale declaratiebedrag voor de klanten is meer dan 200 miljoen euro per jaar. Careweb is een pionier geweest op het gebied van zorgadministratie waarvan hulpverleners al 20 jaar profiteren. We zijn NEN 7510 gecertificeerd en voor het tiende jaar op rij ISAE 3402 type 2 gecertificeerd.

Careweb is de eerste applicatie voor zorgmanagement die compliance met de NZa beleidsregels voor het Zorgprestatiemodel met een ISAE3402 type II verklaring heeft geborgd. Groot voordeel, de accountants van onze klanten hoeven de software niet meer te testen wat een grote besparing is op de accountantskosten.

Careweb werkt op een manier die verantwoordelijk, meedenkend, transparant en toonaangevend is. Duurzaam, maatschappelijk betrokken en nog steeds vooruitstrevend.

Careweb logo